e-sigaret

E-sigaretten (vapes) zijn populairder dan ooit

Het aan aantal jonge vape gebruikers in het buitenland neemt toe, blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Sinds 2017 blijkt uit onderzoek dat het aantal studenten dat e-sigaretten heeft geprobeerd sinds 2017 is verdubbeld. In 2019 gebruikten ongeveer 5 miljoen jongeren minstens één keer e-sigaretten, waarvan 1 miljoen elke dag. Ook het aantal vape shops in Nederland neemt afgelopen jaren gestaag toe. 

Ongeveer 3,6 miljoen mensen in het VK gebruiken e-sigaretten. Dat is een stijging van 12,5 procent ten opzichte van vorig jaar, volgens een representatief onderzoek onder 12.000 mensen. Volgens The Independent en vele andere Britse media, waaronder de BBC, Daily Mail en ITV, maken vapengebruikers 7,1% van de Britse bevolking uit, wat betekent dat er meer vapers zijn dan ooit tevoren.

E-sigarettenproducten zijn het populairst onder de leeftijdsgroep 35-44 jaar. Dit wordt gevolgd door 45-plussers en 54-plussers. Jongeren tussen 18 en 24 jaar deden als laatste mee: het gebruik van e-sigaretten is relatief laag in deze leeftijdsgroep.

Vapes worden steeds als een populair alternatief voor gewone sigaretten gezien.

In eerste instantie leken e-sigaretten een gezond en aantrekkelijk alternatief voor roken. E-sigaretten missen veel van de giftige stoffen die vrijkomen bij de verbranding van tabak. De damp van e-sigaretten bevat echter ook giftige stoffen zoals nicotine en propyleenglycol. Sommige van deze stoffen kunnen ook kanker veroorzaken. Daarom wordt mensen die e-sigaretten gebruiken geadviseerd om te stoppen.

E-sigaretten hebben verschillende voordelen. Tegenwoordig worden e-sigaretten steeds populairder. Vergeleken met gewone sigaretten heeft het veel voordelen. Als u op zoek bent naar e-sigaretten, kunt u zowel online als fysiek bij een van de vele vape shops terecht. Door enorm aanbod aan e-sigaretten en toebehoren kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom bieden veel aanbieders ook persoonlijk advies. 

De populariteit van e-sigaretten onder jongeren is mede te danken aan de grote verscheidenheid aan smaken in e-liquids. E-liquid is de vloeibare stof die in een vape verdampt. E-sigaretten zijn er in tientallen verschillende smaken, zoals perzik of ananas. Deze smaken maken het voor jongeren aantrekkelijker om e-sigaretten te proberen.

https://vapeloo.shop

Laat een reactie achter