kunsthaag-in-de-horeca

Kunsthaag in de Horeca. Een goed idee ?

Kunsthaag in de horeca. Je ziet het steeds vaker. Want ook in de horeca begrijpen ze dat groen belangrijk is voor de positieve sfeer van hun gasten. Groen is de kleur van vrolijkheid en geeft rust. Dus perfect voor in een bar, café of restaurant.

Wat is een kunsthaag dan nu precies ?

Een kunsthaag is dat wat het woord al zegt. De haag is niet echt. Maar wel in de meeste gevallen niet van echt te onderscheiden. Een kunsthaag is leverbaar op rol met een afmeting van onder andere 1×3 meter. Maar ook zijn er matjes van 50×50 en zelfs grote matten van 1×1 meter. Deze laatste zijn vaak de wat mooiere versies. Deze zien er bijvoorbeeld uit als een groene jungle.

De diverse matten zijn vaak ook aan elkaar te koppelen. Zo kan je bijvoorbeeld 2 kunsthagen op rol van 1×3 meter boven elkaar plaatsen om een oppervlakte van 2×3 meter te bedekken. Maar ook omgekeerd is mogelijk. De rol van 1×3 meter bijvoorbeeld bestaat uit 4 lagen van matjes die 25cm hoog zijn. Je kan er dus alle kanten mee op. En mocht je dan nog niet uitkomen dan zijn de kunsthagen eenvoudig op maat te knippen. Dat kan al met een normale schaar.

Ook is de montage heel simpel. Er zijn bundelbanden ook wel ty-raps genoemt te bestellen waarmee je de haag aan een muur of hek mee kan bundelen.

Maar waarom zou ik dan een kunsthaag kopen ?

Stel je wilt groen in je restaurant en hebt geen zin in extra werk zoals water geven van planten. Dan is een kunsthaag een uitkomst. Ook is zonlicht niet noodzakelijk. De plant zal immers niet dood kunnen gaan.

Snoeien is niet nodig. Dus geen afval wegwerken. Maar het belangrijkste is dat de omgeving blijvend groen is. En niet afhankelijk van een jaargetijde. Het hele jaar sfeer waar men zich goed voelt. Vrolijkheid brengt het.

Zou je ook een kunsthaag willen hebben ? Dan moet je zeker eens kijken bij de jongens van Kunsthaag.EU. Daar hebben ze meerdere soorten van hoge kwaliteit uit voorraad leverbaar.