houtkachel

De houtkachel van Frederic

Frederic wilde al lang een buiten overkapte veranda waar ze de gehele zomer en winter samen met haar vrienden tot laat in de avond gezellig kon gaan zitten. Dit onder het genot van een drankje met een hapje. Het plan was om de veranda zelf op te bouwen. Haar vrienden zouden helpen in ruil voor een gratis barbecue. Dit leek iedereen een goed idee en de veranda was na enkele weken al klaar.

Wat ontbrak was een buiten houtkachel. Het was toch kouder buiten dan verwacht en er werd besloten een houtkachel aan te schaffen zodat men warmte genoeg had om buiten te blijven zitten.

De zoektocht naar de houtkachel.

Al snel bleek het aanbod overweldigend en de aanbieders kwamen maar met de ene na de andere actie. Echt een goed advies werd er niet gegeven totdat Frederic bij HGB-Trading in de winkel kwam. Daar namen ze de tijd voor haar. Er werd eerst een aantal vragen gesteld over haar wensen en eisen. Ook werd het budget doorgenomen.

Wat bleek is dat er een nieuwe wet aangenomen is wat inhoudt dat er straks geen vuile houtkachels meer mogen worden verkocht. Dus er moest gekozen worden voor een Eco-design houtkachel die minder uitstoot heeft. Ook belangrijk want je wil immers niet de hele buurt lastig vallen met je houtverbranding.

Ook was Frederic vergeten dat er extra kosten bijkomen. Zo moet er een veilige rookgasafvoer (kachelpijp – rookkanaal ) worden gekocht. Bij HGB-Trading is het gehele pakket samengesteld en kon meteen mee in de auto.

Houtkachel in de veranda.

Nog dat zelfde weekend hebben de vrienden van Frederic samen met haar de kachel geïnstalleerd. Met de aangeleverde instructies was het zelf monteren een eenvoudig klusje. Het bier werd uit de koelkast gehaald en de bbq op de tafel. Nog vele avonden volgde.

Wil ook jij een houtkachel voor in je veranda of gewoon in je woonkamer ? Kijk eens op de website van HGB-Trading of bezoek hun winkel in Velserbroek.