vakantie-castellon

Ken jij de regio Castellon in Spanje al?

Regio Castellon wat aan de Costa Azahar ligt is een prachtige omgeving om te leren kennen. Zowel de kust als het binnenland heeft veel te bieden. Nu wordt het tijd om hier eens op vakantie heen te gaan en wedden dat je helemaal verliefd wordt op deze omgeving? Meer weten…lees hieronder snel verder.

Veel mensen landen op het vliegveld Valencia en reizen dan snel door naar het zuiden. En dat is echt zonde want het noorden heeft ook vele mooie plekjes die je kunt ontdekken.

Of je nou een natuurmens bent of een strandmens. Voor iedereen is er wel wat te doen. Aan de kust zijn zowel zandstranden als kiezelstranden te vinden. Voor een potje golf, een stevige wandeling of gewoon laid back kan je hier prima terecht.

Voordelig op een terras

In de provincie Castellon kan je heerlijke koffie bestellen onder de twee euro. Ook is het Diner nog onder de prijs van de Nederlandse horeca. En dat is ook wel weer fijn voor je portemonnee. Lekker voordelig op een terras, genieten van het zonnetje en de heerlijke Spaanse sfeer. Wat wil je nog meer.

Prachtige natuurgebieden in Castellon

Ben je het strand wel een beetje beu na een paar dagen? Stap dan in de auto en rijdt eens naar een van de prachtige natuurgebieden. Ontdek pittoreske dorpjes en bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Sierra de Espadan of neem een duik in het stuwmeer Maria Christina.

Kijk eens om je heen wat er allemaal groeit. In het binnenland wordt wijn gemaakt, olijfolie en ook prachtige flora en fauna te vinden. En als je geluk hebt zie je veel sinaasappelbomen, notenbomen en heel veel ander soorten.

Ben je een wijnliefhebber, ga dan eens langs bij een bodega. En koop een goed fles wijn.

two types of wine, white, wine-2466267.jpg
Wijn drinken bij een Bodega in Castellon

Het heerlijke klimaat in Castellon

Met een mediterraan klimaat kan je hier het hele jaar vertoeven. Een uitje is prima te doen in het voorjaar en najaar. Maar vrijwel het hele jaar door is het mogelijk om activiteiten te ondernemen. Overwinteren is eveneens heerlijk.

Wil je overnachten in de provincie Castellon?

Heerlijke slapen in een huisje in de bergen, een appartement of chalet aan de kust of met de camper op de camping. Er zijn overnachtings mogelijkheden genoeg in de regio. Op deze manier kan je wat langer blijven en de omgeving beter verkennen.

Wij kunnen echt wel garanderen dat je het ultieme vakantiegevoel hier zult krijgen.

Meer weten?

Het is voor te stellen dat je nu erg nieuwsgierig bent geworden en meer wilt weten. Op de website van MooiCastellon is erg veel geschreven waar je helemaal vrolijk van wordt. Verder lezen klik op deze link.

Laat een reactie achter