Zet jouw huis in vuur en vlam met een zeshoekige fotocollage!

De meeste mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun huis te decoreren. Tegenwoordig heeft iedereen een schilderij van de zee en het strand aan de muur hangen, maar dat is echt niet meer van deze tijd. Het is veel leuker om een originele gepersonaliseerde fotocollage te ontwerpen in de vorm van muurcirkels. Een aantal cirkels met eigen foto’s op de muur, daar word je pas echt vrolijk van! Elke keer als je langs deze muur loopt, gaat jouw hart sneller kloppen en komen de emoties weer naar boven. Maar, hoe kan zo’n fotocollage nou nog beter maken? Hieronder staan een aantal tips waardoor jouw fotocollage er nog meer uit knalt!

Kies een origineel thema

Een fotocollage ontwerpen is best wel lastig. Je moet immers wel een soort van thema hebben waaraan alle foto’s voldoen, omdat het anders heel rommelig en chaotisch oogt. Je wilt natuurlijk niet dat mensen helemaal overprikkeld raken als ze naar jouw zeshoekige fotocollage kijken. Je wilt dat mensen naar de fotocollage worden toegetrokken en dat ze even stilstaan om de fotocollage beter te kunnen bekijken. Door een thema uit te kiezen, houd jij de collage strak en overzichtelijk. Heb jij bijvoorbeeld een keer een droomreis gemaakt, kies dan een aantal foto’s van deze reis uit voor op de muurcirkels. Succes gegarandeerd!

Quotes en printjes doen het altijd goed

Een aantal muurtegels in een paar cirkels, dat is best wel origineel. Maar, je kan het nog veel unieker maken door naast het aantal foto’s ook een paar effen foto’s er tussen te plaatsen. Een foto met een gezellig printje, denk aan palmbomen of cocktails, of een effen kleur, zoals oranje of geel, dat steekt bijzonder leuk af tussen alle andere foto’s. Op deze manier spat het vakantiegevoel nog meer van de muur af, een effect dat mensen maar al te graag hopen te bereiken bij het ontwerpen van een fotocollage. Daarnaast kan je ook kiezen voor een diepzinnige quote, die past bij de vakantie die je hebt meegemaakt. Iets over het land zelf, of over een bepaald gevoel dat tijdens je reis omhoog gekomen is? De keuze is reuze!

Een geometrisch patroon op de muur

Een fotocollage ontwerpen is een ding, maar het ophangen van de zeshoekige fototegels is een tweede. Je wilt natuurlijk niet vervallen in een cliché, door ze gewoon saai naast elkaar op de muur te plakken. Het is veel gaver om een geometrisch patroon uit te kiezen, en alle cirkels in dit patroon op te plakken. Op deze manier komen alle foto’s veel beter tot z’n recht!