De leukste kinderbedden voor kleine kamers

Soms is het echt een beetje passen en meten in een wat kleine kinderkamer. Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten, kan een hoogslaper of een halfhoogslaper uitkomst bieden. Dan heb je alles wat je wil, in de kinderkamer zonder dat de ruimte echt bomvol staat. We vertellen je hieronder graag meer over hoog en halfhoogslapers.

Niet langer schipperen met de ruimte

Een kleine kamer inrichten is vaak best een lastige klus. Je wil er alles wat nodig is een plekje geven maar soms past het gewoon niet. Een losse kast, bed en wellicht ook nog een bureau? Het is soms echt puzzelen om alles in de kleine kamer te krijgen. Het voordeel van een hoogslaper is dat er onder het bed nog genoeg ruimte overblijft voor een bureau en kast. Dat scheelt echt veel qua ruimte zo blijft er nog plek over.

Voordelen hoogslaper in kleine kamer

We hadden het net al heel even over dat je met een hoogslaper ervoor zorgt dat er nog genoeg ruimte in de kamer overblijft. Daarnaast is het ook heel praktisch. Als je een bureau en kast onder het bed kan plaatsen heb je alles bij elkaar. Bij een halfhoogslaper is er misschien iets minder ruimte over maar ook daar is nog genoeg plaats over. Er kan wel een kast staan waar je zoon of dochter al het speelgoed in op kan bergen. Zo blijft de kleine kamer ook netjes opgeruimd en hoeft je zoon of dochter ook nooit lang of ver te zoeken, als ze iets van speelgoed of kleding kwijt zijn op hun kamer.

Optisch lijkt de kamer veel groter

Met een hoogslaper of halfhoogslaper lijkt de ruimte ook optisch groter. Dit komt omdat voor het oog alles compact bij elkaar zit. Dat maakt wezenlijk een verschil. De kamer staat niet propvol waardoor de kamer toch iets groter lijkt. Als de kamer daardoor in je optiek groter is komt het geheel ook minder op je af. In tegenstelling tot een kleine kamer waar geen plekje meer over is. Dat geeft al snel een benauwd en beklemmend gevoel.

In verschillende stijlen, kleuren en afmetingen

Een hoogslaper of een halfhoogslaper heeft doorgaans wel een bepaalde maatvoering Toch is er ook nog genoeg keuze en dan met name ook in kleuren en stijlen. Er is altijd wel een halfhoogslaper te vinden die perfect overeenkomt met de beschikbare ruimte in de kinderkamer. Maar uiteraard ook een bed dat goed past bij de overige inrichting van de kamer. Om het jezelf makkelijk te maken meet je eerst even op hoeveel ruimte er beschikbaar is in de kamer voor de hoog of halfhoogslaper. Dat maakt een definitieve keuze maken een stuk eenvoudiger.